Adana’da engelli bireylerin toplumsal yaşama etkin katılımı ve mesleki gelişiminin sağlanması için ‘Adana’da Engelsiz Hayatlar Projesi’ gerçekleştirilecek. Avrupa Birliği’nin desteğiyle Adana Bilim ve Teknoloji Derneği, Seyhan Belediyesi ve Çukurova Özürlüler Derneği (Çöz-Der) ile ortaklaşa yürütülecek proje kapsamında 18-28 yaş arası 60 engelliye ‘Bilgisayar Bakım ve Onarım’, ‘Çağrı Merkezi Elemanı’ ve ‘Web Tasarımı’ eğitimi verilecek.
Projenin tanıtım toplantısı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Yeşiloba Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında yapıldı. Toplantıya, Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Çöz-Der Başkanı Ahmet Ataş ve üniversite yöneticileriyle çok sayıda engelli katıldı. Toplantıda 15 Ağustos 2014’e dek sürecek 100 Euro bedelli projeyle ilgili bilgi veren Adana Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Mehmet Oruç, eğitimin Adana BTÜ’ye bağlı Sürekli Eğitim Merkezi’nde verileceğini kaydetti. Eğitim için en az ilköğretim mezunu 18-28 yaş arasındaki engellilerin 15 Kasım’a dek başvuru yapabileceğini aktaran Oruç, projede 60 engelliye ‘Bilgisayar Bakım ve Onarım’, ‘Çağrı Merkezi Elemanı’ ve ‘Web Tasarımı’ eğitimi verileceğini kaydetti.
Toplantıda kürsüye gelen Çöz-Der Başkanı Ahmet Ataş, engelli yurttaşların toplumsal yaşama etkin katılımı için çalıştıklarını aktararak, “Engellilerin kendi kendine yetebilmesi ve ayakta durması önemli. Engellilere acımak yerine onlara kalıcı iş olanakları sunmak çok daha önemli. Bu proje bu açıdan çok önemli” dedi. Proje ortağı Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de proje için emeği geçenlere teşekkür etti. Proje ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Öztürk, “Toplumun yüzde 12’si engelli, kalan yüzde 88 de potansiyel engelli. Başkasının yerine kendimizi koyarak hizmet üretelim. Kalıcı hizmet açısından projenin başarılı olacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.
Toplantıda konuşan Adana BTÜ Rektör Adem Ersoy ise, üniversite olarak yönlerini önce Adana’ya çevirdiklerini vurguladı. Üniversitelerin sadece eğitim, öğretim ve araştırma görevinin bulunmadığına dikkat çekti.