DOLAR35,5208% 0.09
EURO36,6273% 0.06
STERLIN43,3802% 0.06
FRANG38,9397% 0.12
ALTIN3.055,12% 0,06
BITCOIN97.316,202.604

CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE SORUMLULUKLAR

Yayınlanma Tarihi :
CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE SORUMLULUKLAR

turkiye_de_baba_olmakAnne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)  tarafından düzenlenen “Türkiye’de Baba Olmak: Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar, Haklar ve Çözümler” isimli panel dizisinin üçüncüsü Mersin’de gerçekleştirildi. “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için erkekler dünyasında farkındalık yaratmak” amacıyla düzenlenen panel, yoğun ilgi gördü.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) ilkini 28 Mart 2013 tarihinde T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliğinde İstanbul’da ikincisini ise 28 Ocak 2014 tarihinde İzmir’de düzenlediği “Türkiye’de Baba Olmak: Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar, Haklar ve Çözümler” isimli panelin üçüncüsü Mersin’de ’de gerçekleştirildi.

“Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Şiddetin Önlenmesi Vakıf Fonu”nun finansal desteği ile AÇEV tarafından yürütülen “Şiddetsiz Aileler için Baba Eğitimleri” Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen panel, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, iş dünyası ve meslek odalarından temsilcileri bir araya getirdi.

‘Cinsiyet eşitliği, erkeklerin farkındalığıyla sağlanabilir”

Panelin açılışında konuşan AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın Türkiye’de cinsiyet eşitliğini sağlamak için atılması gereken çok sayıda adım bulunduğunu ve en önemli unsurun erkeklerde farkındalık yaratılması olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin dönüştürülmesi için kadınların bilinçlenmesinin yeterli olmadığı, erkeklerde de zihinsel değişimin sağlanmasının gerekliliği açık bir şekilde ortadadır. Bugün cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında erkeklerin ve özellikle de babaların yer alabileceğini, yer alması gerektiğini konuşmak üzere toplandık. Çünkü eşitliğin sağlanması ve kadına yönelik baskı ve şiddetin azaltılması için kadınların güçlenmesi kadar erkeklerin de mutlaka bu çabalara katılması gerekiyor. Ve yine biliyoruz ki erkekler özellikle baba olduklarında çok daha fazla değişime, dönüşüme açık oluyor. Bu nedenle, AÇEV erkeklere yönelik olarak uzun süreli baba eğitimleri yapıyor ve bu yolla bir düşünce ve davranış değişikliği yaratmaya çalışıyor.”

Panele; AÇEV Adana Yönetici ve gönüllüleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çukurova ve Mersin Şube yönetici ve gençleri, ADD Mersin Yöneticileri, Türk Kadınlar Birliği Adana ve Seyhan Şube yöneticileri, Toplumsal Rehabilitasyon Derneği Yöneticileri, AKDAM, Toros ve Mersin Üniversitesi yetkilileri, MERKAM, ASPB, ÇÜ Okul Öncesi Bölümü, Mersin Müftülüğü, ÇKA, AGİAD, Mersin Bürokrat ve İl adamları Derneği, MESKİ, Mersin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kent Konseyi, Silifke Halk Eğitim yetkilileri katıldı:

Açılış konuşmalarının ardından AÇEV Baba Destek Programı grup lideri ve katılımcıları, ‘Baba Eğitimi’ deneyimlerini anlattılar.

Moderatörlüğünü Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Batuhan Aydagül’ün yaptığı “Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanmasında Babalık ve Erkeklik Rolleri” başlıklı oturuma ise konuşmacı olarak; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi, Mersin ASPB İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, Emekli Aile Mahkemesi Hakimi, Avukat Eray Karınca, Çankaya Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Bahadır Türk ve AGİAD Başkanı, İş Adamı Tamer Gülcan katıldı.

 

 

YORUM YAP