İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadın emeğinin hiçe sayılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi
“Daha yaşanabilir bir dünya kadınlarla mümkün”
“Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçilmelidir”
ADANA – İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün dünyanın tüm kadınları için yeni bir yol haritası, yeni bir umut, yeni bir atılım sürecini beraberinde getirmesini diledi.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Berman Mantı, Türkiye’nin daha çok kadın girişimciye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Öncü ve lider ruhlu kadınların hayatın her alanında toplumu olumlu yönde etkileyeceğine olan inancını paylaşan Mantı, üretimden istihdama, sanat ve siyasetten sosyal hayatın tüm yönlerine; ötelenen, hakkı, hukuku ve adaleti gözetilmeyen tüm kadınların mücadelesine omuz vereceklerini, kadın emeğinin hiçe sayılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
“HER ALANDA DAHA ÇOK KADIN OLMALI”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınlara olan inançla daha çağdaş bir yapıya kavuşacağını, Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce kadınların dünyayı güzelleştireceğine olan inancıyla tanıdığı hakların günümüzde daha da genişletilmesi gerektiğine vurgu yapan Mantı, “Ülkemiz; üretimde, emekte, istihdamda, yönetimde, siyasette, karar alma mekanizmalarında daha çok kadın adına yer verirse ekonomide, toplumsal hayatta daha yaşanabilir, daha refah düzeyi yüksek bir toplum haline geleceğimize inanıyorum” dedi.
“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ”
İŞKAD olarak kadınların daha çok sesinin duyulması için tüm kadınları ve kadın haklarına inanan erkekleri birlikte mücadeleye çağıran Mantı, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi haklarına erişiminin kolaylaştırılmasının önemine işaret eden, kadın ve aileyi koruyan 6284 sayılı kanunun etkin uygulanmasıyla birlikte İstanbul Sözleşmesi’nin tam olarak hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Mantı, “Kadına yönelik her türlü şiddet ve cinayetin karşısında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün bir kutlama değil bir anma olduğuna işaret eden Mantı, 165 yıl önce 129 kadın emekçinin hayatını kaybettiği hüzün dolu olayın acılarla anıldığını hatırlattı. Mantı, “129 kadın emekçiyle birlikte bugüne kadar hayattan koparılan tüm kadınları saygıyla anıyor, 8 Mart’ın bir güne sığdırılmaması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.