Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım.
İşte o kitaplar;
LEVİATHAN-Cilt 1: Kazuma ve Futaba, bakım robotu ile bir öğretmen arasındaki sohbete şahit olurlar. Yardım ekiplerini beklerler fakat yeterli oksijen yoktur. Kurtuluş yolu gemi enkazının içinde bulunan hibernasyon cihazıdır ve o cihaz tek kişiliktir.
BUNALTI ÇAĞINDA YAŞAMAK: Bunaltı çağında var olmaya çabalayan herkese rehberlik ve yoldaşlık sunmayı umuyor.
VİOLETA: Unutulmaz tutkusu, kararlılığı ve mizah anlayışı nedeniyle ömür boyu büyük değişimler yaşayan bir kadını anlatan Allende, okurlarını bir kez daha hem büyüleyici hem de dokunaklı bir destanla baş başa bırakıyor.
YANDIĞIN ATEŞ YOLUNA IŞIK OLUR: Yaşamın içinde birbirinin zıddı olayların kazandırdığı engin tecrübenin ışığında farklı bakış açıları geliştirmenize olanak tanıyan bu eser sadece bir kitap değil, aynı zamanda hayatın zorluklarına karşı bir meydan okuyuş.
HAYALET: Nobel ödüllü yazar, bu eserinde insan doğasının karmaşıklığını, toplumsal baskıların etkisini ve aşkın bazen nasıl bir lanete dönüşebileceğini sarsıcı bir kurguyla ele alıyor.
19. YÜZYIL AVRUPA İKTİSAT TARİHİ: Akademik yaşamı boyunca iktisadi geri kalmışlık ve periferi ekonomileri üzerine çalışan yazar, bu kitapta sosyal, politik, kurumsal ve kültürel etkenleri bir arada ele alırken, bilgi, devlet ve kurumların iktisadi kalkınmadaki rollerini de inceliyor.
//
Okul gezisiyle Dünya’ya yapılan yolculuk
SHİRO Kuroi’dan LEVİATHAN-Cilt 1. Dev uzay gemisi Leviathan galaksinin derinliklerinde bir anda rotadan çıkar. Enkaz hırsızları geminin içine girer ve ortaokul öğrencisi Kazuma’nın günlüğünden enkazın detaylarını öğrenir. Yazılanlara göre kurtulan sadece bir kişi vardır. Yaklaşık bir asır önce Kazuma, bir okul gezisiyle Dünya’ya yapılan bir yolculuğa katılmıştır. Gemide sebebi belirsiz bir hasar oluşur ve neşeli okul gezisi bir felakete dönüşür! Yolcular mahsur kalır. Uzay boşluğu her şeyi sarmışken ölüm ve yaşam arasındaki girdapta insanlığımızı nasıl koruyabiliriz? 200 SAYFA.
(ATHİCA YAYINLARI)
//
Çağımız birçok açıdan bunaltı çağı
- TÜLİN Erinç’ten BUNALTI ÇAĞINDA YAŞAMAK – Toplumdan Bireye Kaygı Endişe ve Anksiyete Bozukluğu. “Kaygı, var olmamamızın deneyimidir.” – Jacques Lacan. Çağımız birçok açıdan bunaltı çağı. Yeni ekonomik düzenin getirdiği güvensizlik, geleceğe yönelik belirsizlik, ortalığa saçılmış binlerce seçenekle boğan tüketim kültürü, krizler, savaşlar ve artan adaletsizlik. Bu çağda birkaç sağlam panik atak geçirmeden hayatta kalmak mümkün mü? Kitap birinci ağızdan ve gözlemlere dayanarak kaygı, endişe, anksiyete bozukluğu, agorafobi gibi gündelik hayatta sık, ancak çoğu zaman yanlış kullandığımız kavramları, bireysel süreçlerden toplumsal süreçlere, patolojik durumlardan olağan durumlara kadar birçok boyutta ve tek tek ele alıyor. 160 SAYFA.
(BEYAZ BAYKUŞ YAYINLARI)
//
Tarihe tanıklık eden kadın hakları mücadelesi
ISABEL Allende’den VİOLETA. Violeta, 1920 yılının fırtınalı bir gününde, beş oğlu olan bir ailenin ilk kızı olarak dünyaya gelir. Daha doğduğu andan itibaren olağanüstü olaylar hayatına damga vurur: Birinci Dünya Savaşı’nın etkileri hâlâ hissedilmektedir, İspanyol gribi Güney Amerika kıyılarına çoktan ulaşmıştır. Kitap, sadece Violeta’nın yıkıcı kalp kırıklıkları ve tutkulu ilişkilerle, yoksulluk ve zenginlikle, korkunç kayıplar ve muazzam mutluluklarla dolu yüz yıllık yaşamının değil; aynı zamanda asırlık bir tarihe tanıklık eden kadın hakları mücadelesi, zorbaların yükselişiyle düşüşü ve sonuçta bir değil iki pandeminin şekillendirdiği hayatının öyküsüdür. 400 SAYFA. (CAN YAYINLARI)
//
Hayat vazgeçmeyenleri ödüllendirir!
SEDEF Kabaş’tan YANDIĞIN ATEŞ YOLUNA IŞIK OLUR. Özgürlük rüzgârlarının estiği Londra sokaklarından, İstanbul’daki bir cezaevi hücresine; uluslararası bir haber merkezinin renkli atmosferinden, mahkemelerin ağır ve kasvetli salonlarına; büyük aşklardan, koyu ihanetlere; dipsiz umutsuzluklardan, küllerinden yeniden doğuşlara şahitlik edeceğiniz bu kitap etkileyici bir dille kaleme alınmış akıcı, ironik ve birbirinden sürükleyici yaşanmış hikâyeler barındırıyor. 400 SAYFA.
(DESTEK YAYINLARI)
//
Yanlış seçimlerin karanlık dünyası
GERHART Hauptmann’dan HAYALET- Eski Bir Hükümlünün İtirafları. Kitap, başkarakter Lorenz Lubota’nın kendi ağzından anlattığı platonik-erotik saplantısının hikâyesi üzerine kurulmuştur. Lubota, ergen bir kıza duyduğu hayranlığın etkisiyle suç eylemlerine karışır. Gerçeklikle bağını gitgide koparan saplantılı düşünceleri, Lubota’nın ahlaki değerlerini ve kişiliğini dönüştürür. Geçmişin hayaletleri, aşkın zehirli cazibesi ve yanlış seçimlerin karanlık dünyası, Lubota’yı kaçınılmaz bir trajediye sürükler. 128 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)
//
Sosyal, politik, kurumsal ve kültürel etkenler
IVAN T. Berend’ten 19. YÜZYIL AVRUPA İKTİSAT TARİHİ. Yazar, önemli sorunun yanıtını arıyor: Niçin Avrupa’nın bazı ülkeleri ve bölgeleri 19. yüzyılın daha erken dönemlerinde ileri bir gelişme seviyesi yakalarken, diğerleri geride kaldı? Avrupa’daki ekonomik kalkınmayı uluslar ötesi bir ölçekte ele alan bu karşılaştırmalı çalışma, bölgesel farklılıkların ülkelerin ekonomik güzergâhında nasıl belirleyici bir etki yapabileceğini gösterirken, ilerlemenin ve geri kalmanın tarihsel nedenlerini de tartışmaya açıyor. 512 SAYFA.
(İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)