DOLAR35,2068% 0.3
EURO36,7672% 0.92
STERLIN44,3202% 0.7
FRANG39,4341% 0.87
ALTIN2.968,40% 1,31
BITCOIN95.309,18-2.255

ŞEVKİN, BALCALI HASTANESİ İÇİN TBMM’YE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ SUNDU

Yayınlanma Tarihi :
ŞEVKİN, BALCALI HASTANESİ İÇİN TBMM’YE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ SUNDU

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Balcalı Hastanesi’ne sahip çıkılması amacıyla TBMM’ye “Meclis Araştırma Komisyonu” kurulması için teklif sundu

ANKARA – 51 yıldan bu yana Türkiye’nin Tıp eğitiminde önde gelen fakültelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin kaos hali Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, bugüne kadar yaklaşık 9 bin hekim, 3 bin uzman hekim ve yan dal uzmanı hekim yetiştiren Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sahip çıkılması, hastanenin tam anlamıyla sağlıklı hizmet sunabilmesi için Meclis Araştırması açılması talebiyle TBMM’ye önerge sundu.

Eğitim, Araştırma hastanesi olan, Adana’nın gözbebeği olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin, güçlü öğretim üyesi kadrosu ile Güney, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesine nitelikli üçüncü basamak sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Art arda oluşan depremler sonrası yapılan incelemeler neticesinde 21 Şubat 2023 tarihinde Balcalı Hastanesi’nin orta hasarlı olduğu tespit edilmiş ve tahliye edilmek zorunda kalınmıştır. 6 şubattan tahliye edildiği 21 Şubat tarihine kadar 7 gün 24 saat yüzlerce depremzede yaralıların tedavisi için olağanüstü bir çaba ortaya koymuştur. Ancak taşınması öngörülen hastane için Bakanlık onaylı, Rektörlük ve Adana Valiliği tarafından imzalanan protokole rağmen 6 aydan bu yana herhangi bir gelişme yaşanmamıştır” dedi.

“FAKÜLTENİN KENDİNE AİT BİR HASTANEYE İHTİYACI VAR”

Bu sürede tıp eğitimindeki aksamaların yanı sıra vatandaşların üçüncü basamak nitelikli özellikli sağlık hizmeti almasının da mümkün olmadığına işaret eden Dr. Şevkin, Araştırma Komisyonu açılması gereğinin nedenlerini şu sözlerle açıkladı:

“Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi sadece sağlık hizmeti sunmamakta, hekim ve uzman hekim yetiştirmektedir. Hali hazırda yaklaşık 301 öğretim üyesi ve Öğretim görevlisi, 720 asistan (uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimi öğrencisi) ve yaklaşık 2080 tıp fakültesi öğrencisi (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi ilk 3 sene fakültemizde eğitim görmektedir) bulunan fakültede klinik eğitim ortamının sağlanması çok acil ve hızla çözülmesi gereken bir sorundur. Şu anda 200 yataklı hastanede ve sınırlı poliklinik şartlarında (her klinik için bir poliklinik mevcut doktor öğrenci personel hasta 10-12 kişinin olduğu küçük bir odada) hizmet ve eğitim sürdürülmeye çalışılmaktadır. Eğitimin sürdürülebilmesi için fakültenin kendine ait bir hastaneye ihtiyaç vardır. Ortak kullanılan bir hastane binasında hekim ve uzman hekim eğitiminin sürdürülmesinde büyük zorluklar ve kaos yaşanacaktır.

–          Balcalı hastanesi güçlendirme çalışmaları tamamlanıncaya kadar geçici olarak Adana’da mevcut hastanelerden birinin tamamının veya yeni yapılan 5 Ocak Hastanesi’nin tahsis edilmesi düşünülebilir.

–          Hastane güçlendirme çalışmalarının hızlı bitirilmesi için destek verilebilir. Adana’nın gözbebeği olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sahip çıkılması, hastanenin tam anlamıyla sağlıklı hizmet sunabilmesi için Anayasa’nın 98 ve içtüzüğümüzün 104 ve 105. Maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını saygılarımızla arz ve teklif ederiz.

YORUM YAP